קיר מסך- מהו? חומרים ויתרונות

קירות מסך הפכו לפופולריים ביותר בתחום הבנייה במהלך עשור האחרון, ובצדק – הם שילוב מנצח של אסתטיקה נקייה ומינימליסטית, פרקטיות, חסכון בזמן ובכסף, והם אפילו טובים לסביבה. אז מהם בעצם ומה הופך אותם לפתרון מושלם לפרויקטים רבים כל כך?

מהם קירות מסך?

קירות מסך הם מערכות חיפוי חיצוני למבנים המורכבות בעיקר מאלומיניום וזכוכית. הם אינם חלק מהמבנה, אלא מותקנים על גבי שלד המבנה, וכוללים כמה רכיבים מרכזיים: מסגרות אלומיניום, לוחות זכוכית, מערכות איטום ומערכות חיבור, וניתן להוסיף להם רכיבים נוספים על פי הצורך. אם הם מותקנים היטב, קירות המסך מספקים בידוד תרמי ואקוסטי יעיל, ובכך תורמים לנוחותם של השוהים במבנה ליעילות האנרגטית שלו.

קיר מסך – יתרונות

קיר המסך פועל כמעטפת חיצונית למבנה המספקת הגנה מפני גשם, רוח, שמש וקרינת UV. מן האלומיניום, חומר קל וחזק, יוצרים מסגרות עמידות לאורך זמן, בעוד שהזכוכית מאפשרת חדירת אור טבעי ומראה שקוף ומודרני. האיטום היעיל של קירות המסך מבטיח שמירה על פנים המבנה מפני חדירת מים ואוויר, ומסייע בשמירה על הטמפרטורה הנכונה בתוך המבנה. התוצאה היא חסכון באנרגיה לצורך אוורור, קירור, חימום ותאורה. מחקרים מראים כי חיפוי קירות מסך תורם לשיפור הביצועים האנרגטיים של המבנה. לפי דו"ח של המשרד להגנת הסביבה בישראל, בניינים המשתמשים בקירות מסך עם זכוכית מבודדת מפחיתים את צריכת האנרגיה שלהם עבור חימום וקירור בכ-20%. לכן אין זה פלא שהשימוש בקירות מסך בישראל הולך וגובר, בעיקר במבני משרדים ומגדלי מגורים.

השימוש בקירות מסך תורם להעלאת ערך הנדל"ן של המבנה בזכות מראה סגנון ההיי-טק האסתטי שהם מעניקים לו. יתרון משמעותי אחר הוא בהפחתת הנזק הסביבתי הנובע מן החסכון באנרגיה אך גם מזיהום מופחת באתר הבנייה עצמו בשל תהליך הייצור וההרכבה המתקדם.

אילו סוגי קירות מסך קיימים בשוק?

קיימים כמה סוגים מרכזיים של קירות מסך בשוק, שלכל אחד מהם מאפיינים ייחודיים, יתרונות וחסרונות. שני הסוגים העיקריים הם סטיקס ו-יוניטייז, אך ישנם גם סוגים נוספים, כמו קירות מסך כבלים וקירות מסך מסוג ספיידר. כל אחד מן הסוגים מתאים לסוגי פרוייקטים שונים, ויש לבחור ביניהם בהתאם לצרכים והדרישות הספציפיות של הפרויקט שלכם.

קירות מסך סטיקס הם הנפוצים ביותר בפרויקטים קטנים ובינוניים. שיטת ההתקנה שלהם כוללת הרכבת כל רכיב בנפרד באתר הבנייה. תהליך זה מאפשר גמישות רבה בתכנון ובהתקנה, ומאפשר התאמות בזמן אמת לצרכים הספציפיים של הפרויקט.

קירות מסך יוניטייז, לעומת זאת, מיוצרים במפעל כיחידות מודולריות שלמות ומובאים לאתר הבנייה להתקנה מהירה. שיטה זו מקצרת את זמן ההתקנה ומפחיתה את התלות בתנאי מזג האוויר. לכן קירות המסך יוניטייז מתאימים במיוחד לפרויקטים גדולים, כמו מגדלי משרדים ומבני מגורים גבוהים.

 

קריטריון קירות מסך יוניטייז קירות מסך סטיקס
שיטת התקנה מיוצרים כיחידות מודולריות במפעל ומותקנים באתר הבנייה כיחידות שלמות רכיבים מותקנים בנפרד באתר
זמן התקנה מהיר יותר ממושך יותר
גמישות התאמה בשטח בינונית גבוהה
השפעת מזג האוויר על ההתקנה פחות תלויה בתנאי מזג האוויר תלויה  בתנאי מזג האוויר
ייצור מפעל ייעודי, ייחודי ומשאבי אנוש ברמה גבוהה שמתמחים בשיטה מפעל אלומיניום בסיסי

הרכב הזכוכית המוביל בקירות מסך

קירות מסך זכוכית ניתנים לייצור ממגוון רחב של הרכבי זכוכית. הזכוכית בקירות מסך אינה רק מרכיב אסתטי – מאפייניה משפיעים על מעבר האור על הביצועים התרמיים, האקוסטיים, הארגטיים והבטיחותים של המבנה. הבידודית היא ההרכב המוביל: הבידודית מורכבת משתי שכבות זכוכית או יותר שביניהן מרווח אוויר או גז אציל, המעניק בידוד תרמי ואקוסטי יעיל במיוחד. זכוכית בידודית מסייעת להפחתת צריכת האנרגיה של המבנה, שכן היא מפחיתה את הצורך באמצעי חימום או קירור נוספים. לפי מחקרים, זכוכית בידודית יכולה להפחית את מעבר האנרגיה  בכ-20% בהשוואה לזכוכית רגילה.